*alt_site_homepage_image*

Naujienos

Vitaminai, maisto papildai ir mikroelementai vasarą – vartoti ar ne?

Vitaminai, maisto papildai ir mikroelementai vasarą – vartoti ar ne?

Vitaminai, maisto papildai ir mikroelementai vasarą – vartoti ar ne? Raseinių „InMedica“ klinikos šeimos gydytoja Sandra Liubinskienė primena, jog šiuo metų laiku kiekvienas iš mūsų galime savo organizmą sustiprinti natūraliais būdais, praturtindami savo maisto racioną sezoninėmis šviežiomis uogomis, daržovėmis bei vaisiais.

  • Rinkitės kuo natūraliau ir ekologiškiau užaugintus, neužterštus, prinokusius bei švariai nuplautus vaisius ir daržoves, prioritetą teikdami kuo platesnei įvairovei ir spalviškumui;
  • Valgykite mėlynes, avietes, žemuoges, šilauoges, juoduosius serbentus, braškes, vyšnias ir agrastus – šiose uogose gausu įvairių reikalingų vitaminų ir maistinių medžiagų;
  • Nepamirškite ir daržovių – pomidorų, morkų, paprikų, svogūnų, petražolių ir špinatų, ridikėlių, kopūstų bei baklažanų;
  • Jeigu gausiai prakaituojate, pasirūpinkite skysčių balanso atstatymu – tam padės arbūzai, melionai ir agurkai. 

Vasarai persiritant į antrąją pusę, nepamirškite pasirūpinti ir šaltojo sezono mityba – moksliniai tyrimai rodo, jog lengvai rauginti produktai turi teigiamą įtaką sveikai žmogaus mikrobiotai.

Gydytoja primena, jog savo nuožiūra papildomai vitaminų vartoti nereikėtų, ypač nežinant, ar Jums jų trūksta. Pirmiausia reikėtų atlikti kraujo tyrimus ir jų rezultatus aptarti su gydytoju. Visgi, pirmiausia pasitelkite natūralius būdus siekiant pasirūpinti savo organizmui reikalingų medžiagų papildymu, o vasara tam – idealus laikotarpis.

Klinikų kontaktai